Undgå golfskader

Udgivet d. 27. juni 2018

Golfsæsonen er i fuldt flor - og selvom det virker som en fredelig sport, får mange golfspillere desværre skader i leddene som følge af den fysiske aktivitet. I det følgende får du ortopædkirurg på Gildhøj Privathospital, Per Nyvolds, bedste bud på, hvordan du kan undgå eller forebygge golfskader.

Uanset hvilken form for sport man laver, er det altid nødvendigt at varme op - og det gælder derfor også golf, selvom mange lader sig narre af, at det virker som en sport uden meget fysisk aktivitet. Når man spiller golf, bruger man mange muskler og led som man ikke bruger til hverdag, og hvis ikke de varmes ordentligt op inden, kan det medføre ømhed og - på sigt - skader.

Hvad kan jeg gøre for at undgå golfskader?

Ortopædkirurg Per Nyvold har en række anbefalinger til, hvordan du kan komme igennem golfsæsonen uden skader:

  • Vigtigst af alt - og jævnfør ovenståene - sørg for at varme godt op!
  • Lav styrketræning op til sæsonen. Der er mange fysioterapeuter der har golf-træningsprogrammer for netop af hjælpe med at forebygge skader.
  • Sørg for at have en god kondition. Det kan fx være ved cykling, løb, crosstraining, rotræning og andre former for cardio.
  • Få golfundervisning for at lære og vedligeholde den korrekte svingteknik.

Går du efter ovenstående råd, er risikoen for golfskader mindre. Begynder du alligevel at få smerter, er det vigtigt at betragte det som en begyndende skade. Per Nyvold anbefaler, at du starter med at holde pause fra golf og anden sport i 14 dage før du prøver igen. Gør det stadig ondt, bør du søge læge, så skaden kan behandles hurtigst muligt.

Hos Gildhøj har vores dygtige fysioterapeuter god erfaring med at genoptræne folk der har skader der er opstået som følger af golf.

 

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.