Ofte stillede spørgsmål til MR-scanninger

Udgivet d. 27. september 2019

Vi oplever ofte spørgsmål i forbindelse med MR-scanninger, og har derfor sat vores ledende radiograf Henrik Lindberg i stævne. Sammen med ham kan du bl.a. blive klogere på ventelister, henvisninger og klaustrofobi.

Hvad er en MR-scanner?

En MR-scanner er en forkortelse for scanning ved hjælp af magnetisk resonans. Teknikken er baseret på magnetfelter og radiobølger, og patienten er derfor ikke udsat for røntgenstråler eller andre former for skadelig stråling.

Hvor ofte foretages scanninger på Gildhøj?

Ifølge ledende radiograf, Henrik Lindberg, kører de to MR-scannere både hverdag og weekend fra kl 7.30 til 21.30. Han fortæller, at der laves ca. 50 scanninger om dagen, hvilket betyder at Gildhøj har korte ventelister og mellem 1-5 dags ventetid på en scanning.

Er en henvisning nødvendigt?

Det er vigtigt, at patienten har modtaget en henvisning før scanningen. Henviseren kan enten komme fra egen læge, kiropraktor eller fysioterapeut.

Kan patienter opleve klaustrofobi?

I langt de fleste tilfælde foregår scanningerne uden komplikationer, men få patienter kan opleve klaustrofobi. Henrik Lindeberg har dog foreslag til, hvordan scanningen kan gennemføres uproblematisk.

Hvis patienten på forhånd ved, at vedkommende har klaustrofobi anbefaler vi, at patienten kontakter egen læge. Lægen vil kunne udstede angstdæmpende medicin, som tages forinden scanningen. Det skal dog tilføjes, at patienten efter indtagelse af angstdæmpende medicin ikke må køre bil.

En anden mulighed er, at besøge vores radiografer forinden undersøgelsen. Det kan i nogle tilfælde være betryggende, at se MR-scanneren forinden undersøgelsen.

Radiograferne besvarer også spørgsmål via telefon. I dette tilfælde skal man ringe til receptionen på tlf.: (+45) 43 43 92 92, som stiller patienten videre til en radiograf.

Hvad sker efter en scanning?

Der kan gå op til fem hverdage før patienten modtager svar på scanning. Svaret sendes til henviseren, som vil informere patienten.

Læs mere om MR-scanning her.


.


Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.