Kvalitet gennem specialisering

Antiinflammatorisk kost 

Udgivet d. 7. oktober 2019

Den 3. oktober var alle ansatte inviteret til temaaften om alternative emner. Formålet var at diskutere kost og livsstil, og dermed inspirere til et sundt arbejds- og hverdagsliv.

Læge, Jerk W. Langer Eksternt link., udfoldede emnet om antiinflammatorisk kost, hvorefter vores speciallæge i reumatologi og intern medicin, Torben Høiland Hansen, supplerede oplægget med egne vurderinger.

På Gildhøj har vi et fagudvalg, som arrangerer temaaftener for alle ansatte, og denne gang havde de rekrutterede tre oplægsholdere, hvoraf de to hovedemner var antiinflammatorisk kost og medicinsk cannabis. Denne tekst vil primært fokusere på førstnævnte emne, eftersom metoden er tilgængelig og interessant for personalet og flere af vores patienter.

Emnet om antiinflammatorisk kost blev udfoldet af læge, forfatter og foredragsholder Jerk W. Langer Eksternt link., hvorefter Gildhøjs reumatolog, Torben Høiland Hansen, greb bolden og sammenlignede emnet med De officielle Kostråd Eksternt link..

Hvad er antiinflammatorisk kost?

Den antiinflammatorisk kost kommer fra middelhavskosten og japansk madkultur, og har en overvægt af grøntsager, som suppleres med fisk, friske uforarbejdede råvarer og kostfibre. Man skal derfor skure op for den plantebaseret kost, og undgå hvidt brød, slik, kage, kiks, hvidt sukker og mættet fedt fra mælkeprodukter.

Når man fører en antiinflammatorisk livsstil handler det i høj grad også om at motionere, sove godt og undgå stress.

Hvad er fordelene ved antiinflammatorisk kost?

En kostændring i en antiinflammatorisk retning vil for flere betyde færre smerter, vægttab, stabilt blodsukker, bedre søvn, sundere tarmflora og mere energi.

Jerk fortæller, at den antiinflammatorisk kost ikke fungerer for alle, men han har oplevet flotte resultater, og set hvordan metoden har ændret betændelsestilstande i kroppen.

Er kostændringen besværlig?

Al livsstilændringer kræver en ekstra indsats, men så snart resultaterne bliver synlige er fastholdelsen en motivationsfaktor. Principperne bag en antiinflammatorisk kost er ikke omstændige, og maden er hverken svær at fremskaffe, planlægge eller forberede.

Hvad tager vi med videre herfra?

Oplægget om antiinflammatorisk kost var lærerigt og inspirerende, og det gav et nyt persepktiv på vigtigheden af sund kost og bevægelse.

Den antiinflammatorisk kost er på nuværende tidspunkt ikke et princip, som bliver praktiseret i vores køkken, men vi både lytter, lærer og lader os inspirere.

Oplæggets primære formål var at inspirere vores ansatte, eftersom vi gerne vil skabe de bedste forudsætninger for et sundt arbejdsliv og glade medarbejdere.


Aftens sidste oplæg var med speciallæge i smertebehandling Tina Horsted, Eksternt link. som fortalte om medicinsk cannabis, og hvordan klinken Clinic Horsted Eksternt link. bruger medicinsk cannabis til at hjælpe kronisk smerteramte personer.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.