12 videoer med skadesforbyggende træning

Udgivet d. 4. februar 2020

Vores dygtige ortopædkirurg Marianne Backer har i samarbejde med DBU Eksternt link. udarbejdet 12 videoer med skadesforebyggende fodboldøvelser til børn, unge og senior.

De 12 nye videoer er udviklet i en samarbejde med DBU Træneruddannelse, U21-landsholdslæge Jesper Petersen, fysioterapeut Elisabeth Ann Bandak, samt Dansk Idrætsmedicinsk Selskab Eksternt link. og overlæge hos Gildhøj Marianne Backer.

Initiativtagerne bag videoerne har taget afsæt i det skadesforbyggende opvarmningsprogram FIFA11+ Eksternt link., som forskere fra hele verden har udviklet. Programmet er udviklet således, at det kan reducere fodboldskader med op til 60%, hvis det bliver anvendt to gange ugentligt.

Formålet med de nye videoer

I Danmark er fodbold den sportsgren, der samlet set er årsag til flest sportsskader. En af grundene heraf er, at fodbold er en kontaktsport med hurtige retningsskift, hvilket kan resultere i vridskader i knæ og ankel, samt overbelastningsskader omkring hofte- og lyskeområdet.

Skadesforbyggende øvelser er derfor væsentlige at inddrage i træningen, og spillere opfordres derfor til at gøre øvelserne i de 12 videoer til en fast del af træningen.

Ortopædkirurg, Marianne Backer fortæller: ”Øvelserne er skadesforebyggende, og det øger chancen for at præstere optimalt. Desuden får man færre skader – og skulle uheldet alligevel være ude, reduceres sværhedsgraden og længden markant med denne slags træning”.

FIFA11+ og de 12 nye videoer

I forhold til FIFA11+-programmet har man i de nye videoer valgt at inddrage en bold. Flere trænere har efterspurgt øvelser med bold, eftersom det bliver mere relevant og motiverende for spillerne. Ligeledes har Marianne Backer qua samarbejdet med DBU erfaret, at flere trænere ikke gør brug af FIFA11+- programmet, når bolden ikke er en del af øvelserne.

Se de 12 videoer her Eksternt link.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.