Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).12 videoer med skadesforbyggende træning

Udgivet d. 4. februar 2020

Vores dygtige ortopædkirurg Marianne Backer har i samarbejde med DBU Eksternt link. udarbejdet 12 videoer med skadesforebyggende fodboldøvelser til børn, unge og senior.

De 12 nye videoer er udviklet i en samarbejde med DBU Træneruddannelse, U21-landsholdslæge Jesper Petersen, fysioterapeut Elisabeth Ann Bandak, samt Dansk Idrætsmedicinsk Selskab Eksternt link. og overlæge hos Gildhøj Marianne Backer.

Initiativtagerne bag videoerne har taget afsæt i det skadesforbyggende opvarmningsprogram FIFA11+ Eksternt link., som forskere fra hele verden har udviklet. Programmet er udviklet således, at det kan reducere fodboldskader med op til 60%, hvis det bliver anvendt to gange ugentligt.

Formålet med de nye videoer

I Danmark er fodbold den sportsgren, der samlet set er årsag til flest sportsskader. En af grundene heraf er, at fodbold er en kontaktsport med hurtige retningsskift, hvilket kan resultere i vridskader i knæ og ankel, samt overbelastningsskader omkring hofte- og lyskeområdet.

Skadesforbyggende øvelser er derfor væsentlige at inddrage i træningen, og spillere opfordres derfor til at gøre øvelserne i de 12 videoer til en fast del af træningen.

Ortopædkirurg, Marianne Backer fortæller: ”Øvelserne er skadesforebyggende, og det øger chancen for at præstere optimalt. Desuden får man færre skader – og skulle uheldet alligevel være ude, reduceres sværhedsgraden og længden markant med denne slags træning”.

FIFA11+ og de 12 nye videoer

I forhold til FIFA11+-programmet har man i de nye videoer valgt at inddrage en bold. Flere trænere har efterspurgt øvelser med bold, eftersom det bliver mere relevant og motiverende for spillerne. Ligeledes har Marianne Backer qua samarbejdet med DBU erfaret, at flere trænere ikke gør brug af FIFA11+- programmet, når bolden ikke er en del af øvelserne.

Se de 12 videoer her Eksternt link.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.