Vores økonomidirektør bliver borgmester

Udgivet d. 21. januar 2021

På Gildhøj kan vi med stolthed - og for første gang i historien - fortælle, at vi har en kommende borgmester blandt medarbejderne. For den 15. maj overtager vores økonomidirektør, Michael Fenger, Gentofte Kommunes borgmesterpost.

Michael har været ansat på Gildhøj siden 2015, hvorfra han har været ansvarlig for vores økonomi og GDPR. Han har været med til at give Gildhøj et økonomisk løft, og skabt vækst og nye muligheder. Michael har høje ambitioner, og mener at man hele tiden kan gøre tingene en lille smule bedre. Som menneske og kollega er han dygtig, ordentlig og vellidt, og han vil blive savnet på Gildhøj.

Vi har i forbindelse med udpegningen talt med Michael om tiden på Gildhøj og fremtiden i kommunalpolitik.

 

Du takker snart af som økonomidirektør hos os. Hvad tager du med dig fra din tid på Gildhøj?

Først og fremmest at jeg har været et sted, hvor det handler om mennesker, liv og helbred. Formålet med at gå på arbejde er meget større på et hospital end mine tidligere stillinger, hvor det har handlet om at sælge produkter.

I mit arbejde med læger og sygeplejersker er der hjerter og følelser på spil, hvilket har givet mig et andet udsyn, som jeg vil tage med mig videre.

Springet fra økonomidirektør til borgmester er stort, men er der fællestræk?

Der er flere fællesnævnere ved de to stillinger, og vil særligt bruge erfaringer med organisationsarbejde, og hvordan jeg kan forbedre strukturen. Derudover vil jeg fortsat arbejde med virksomhedsdrift og økonomi, samt tage et administrativt og ledende ansvar.

Jeg er særligt glad for at jeg på Gildhøj har arbejdet med mennesker, eftersom jeg kommer fra en industribranche, hvor jeg har solgt vare. Det, at jeg har arbejdet med forskellige mennesker på hospitalet har gjort mig klogere på den verden, som jeg om lidt træder ind i.

I 2009 valgte du at blive medlem af Gentoftes kommunalbestyrelse. Hvorfor besluttede du dig for at gå ind i politik?

Jeg har altid været meget interesseret i politik, men har også været i tvivl om hvorvidt jeg skulle bevæge mig i den retning. Både fordi jeg dengang havde et fuldtidsjob og en familie, hvilket gjorde at tiden var knap.

Jeg meldte mig derfor ind politik uden nogen forventninger, og med en ide om at det enten ville briste eller bære.

Det viste sig heldigvis, at jeg dengang tog den rigtige beslutning, for i dag glæder mig til at lave kommunalpolitik.

I mit kommende virke som borgmester handler det ikke om højtragende visioner, men derimod om at få ting til at fungere lidt bedre hele tiden. Det bliver meget jordnært, fordi det handler om at borgerne skal have gode forhold og muligheder.

Hvorfor bliver du en god borgmester?

Jeg vil gøre et stort stykke arbejde for at involvere borgerne i politik. Det er vigtigt, at lave samskabelse med borgere og det omgivende samfund, og sørge for at borgere og politikere får en god dialog. Mange steder er filmen knækket, og flere borgere føler at Christiansborg er langt væk. Men som kommune har vi gode muligheder, fordi vi både geografisk og befolkningsmæssigt har en størrelse, hvor vi kan skabe tæt involvering og bedre udvikling.

Derudover vil jeg også fortsætte det gode samarbejde mellem politikerne. For borgerne gider ikke høre på at politikerne råber og skriger af hinanden. Selv er jeg vokset op med en kollektivistisk tænkning, og det ligger i mine gener, at vi skal samtale og samarbejde.

Professionel håndboldspiller, økonomidirektør og snart borgmester. Hvad er du drevet af?

Jeg er overbevist om, at man skal gøre tingene ordentligt, og så skal man hele tiden forsøge at gøre tingene en lille smule bedre. Men jeg er også drevet af, at man skal være et ordentligt menneske. Selv har jeg været en del af et erhvervs- og idrætsliv, som er benhårdt, men har erfaret at man godt kan opføre sig ordentligt mod sine medmennesker selvom man konkurrerer, er direktør eller borgmester.

Men jeg er også grundlæggende ambitiøs, og jeg kan godt lide at se tingene udvikle sig - og se ting blive bedre. Det er jo lidt sådan man arbejder i elitesport, hvor man hele tiden forbedrer sig marginalt.

Jeg har en ide om, at man altid kan gøre det lidt bedre - og det er uanset om du er lønmodtager, elitesportsudøver eller politiker.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.