Præstationsoptimering under OL

Udgivet d. 2. august 2021

I dag skal de regerende danske verdensmestre i banecykling konkurrere ved OL i Tokyo.

Træningen op til OL har krævet hjælp fra ernæringseksperter, sportspsykologer, fysioterapeuter og trænere, men også præstationsingeniør, Andreas Top Adler, har været på banen. Andreas har været ansat i Team Danmark i otte år, og har som den eneste præstationsingeniør i landet, til opgave at optimere atleternes udstyr.

Vi har som samarbejdspartner med Team Danmark Eksternt link. snakket med Andreas, og talt om arbejdet med banecykling, og hvordan de små detaljer kan være altafgørende for resultatet.

Hvorfor er det interessant at arbejde med præstationsoptimering?

Den drivende kraft for mig er muligheden for at gøre sportsudøvere i verdensklasse endnu bedre, hurtigere og dygtigere. Det er fascinerende at arbejde med professionelle udøvere, som hele tiden vil arbejde på deres præstation og forbedre den.

Hvordan har I forberedt banerytterne til OL?

Grundlæggende set prøver vi at gøre alt for at eliminere tilfældigheder. Derfor er atleternes udstyr nøje udvalgt, udviklet og testet igennem i forhold til hvad der skaber den bedste performance. Dette gælder alt - altså lige fra måden vi smører kæden på til hvilke type sokker rytterne har på. Men også dragternes stoftype og syninger er afgørende, eftersom det guider vinden et attraktivt sted hen på rytteren.

Hvad er der sket indenfor banecykling siden sidste OL i 2016?

Det er en kombination af mange forskellige ting. For det første er vores udstyr blevet bedre, dvs. hjelm, kæde, dragt, cykelsko mm. Derudover har vi lige nu en god sammensætning af ryttere, som supplerer hinanden rigtig godt i 4000 meter. Vi kan udnytte deres forskellige positioner og kompetencer, og dermed lægge taktikken lidt anderledes.

Det vigtigste for mit arbejde er altså at atleterne er i verdensklasse, og dermed at den fysiske form og ernæring er på plads. På toppen af deres præstation kan vi justere på marginalerne, og dermed påvirke resultatet med sekunder.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.