Et godt træningsforløb gør en forskel

Udgivet d. 1. november 2021

På Gildhøj modtager vi mange patienter med korsbåndsskader, som typisk opstår på grund af vrid i knæet i forbindelse med fysisk aktivitet. For mange idrætsudøvere og elitesportsfolk, opleves korsbåndsskader som særligt slemme, fordi det betyder, at der venter en længere pause samt genoptræningsforløb. Vores læger og fysioterapeuter er eksperter i at behandle korsbåndsskader og tilrettelægge individuelle genoptræningsforløb, som gør det muligt at komme helt tilbage på det funktionsniveau, man havde før skaden opstod. Dette gælder uanset om man er professionel sportsudøver eller ganske almindelig patient.

På Gildhøj samarbejder vi med flere af de bedste sportsklubber i Danmark, hvor vi hjælper deres spillere tilbage på højeste niveau, bl.a. i forbindelse med korsbåndsskader.

Vi har taget en snak med professionel Fodboldspiller Brian Hamalainen Eksternt link. fra vores samarbejdsklub Lyngby Boldklub Eksternt link., om hvordan det er at gennemgå et behandlingsforløb efter en korsbåndsoperation.

Vi har taget en snak med professionel fodboldspiller Brian Hamalainen fra vores samarbejdsklub Lyngby Boldklub, om hvordan det er at gennemgå et behandlingsforløb efter en korsbåndsoperation.

Hvordan går dit genoptræningsforløb?

Det går rigtig godt og skrider planmæssigt frem. Selvom jeg er begyndt at træne med mine holdkammerater, er jeg ikke 100 procent klar endnu. Man skal passe på med ikke at gå for hurtigt frem og blive utålmodig. Der skal som regel gå omkring et år før man er helt med igen. Det har jeg i hvert fald erfaret tidligere.

Du har, som du selv nævner, erfaringer med en korsbåndskade tidligere i karrieren. Hvordan oplever du eventuelle forskelle?

Første gang jeg blev opereret i mit korsbånd var i Belgien, hvor jeg blev opereret efter en uge. Jeg havde større smerter efter første operationen end anden gang.

Ved min anden operation kom jeg også hurtigt til, og der blev lagt en god og langsigtet plan for operation og genoptræning. Konkret betød det, at jeg begyndte at genoptræne knæet allerede inden selve operationen, så knæet kom i den bedste forfatning inden indgrebet. Det har gjort det lettere for mig at komme tilbage fra anden skade, og der har ikke været så mange smerter efterfølgende. Derfor har det samlet set været et ideelt forløb.

Hvordan har dit forløb været på Gildhøj Privathospital?

Det har været et meget positivt forløb. Jeg har ikke tidligere været på Gildhøj, bl.a. fordi jeg har været i udlandet i en del år. Jeg blev opereret af Jonas Vestergård, der også er læge for Brøndby IF Eksternt link.. Jeg har været meget glad for samarbejdet med Jonas hele vejen igennem. Der er blevet taget godt hånd om mig, både før og efter operationen, hvor jeg har følt mig tryg. Jeg ved at Jonas, og de andre læger på Gildhøj, har et travlt program, men der har altid været tid, ro og overskud, når jeg har været der. Det er dejligt, når man er i en lidt presset situation som langtidsskadet.

Hvordan har den mentale del af dit skadesforløb været?

Jeg tror det er en fordel, at jeg har prøvet det før. Alligevel føles det som en maraton at være korsbåndskadet. Man bliver udfordret mentalt og det er en tålmodighedstest. Man skal desuden holde igen, selvom man føler man kan mere end man må for lægerne.

Jeg er overbevist om, at det er nemmere at håndtere et langt skadesforløb med alderen. Mange unge føler de mister rigtig meget tid. Når man er lidt ældre ved man godt, at det kan betale sig at give det en ekstra måned med behandlingen end at risikere at blive skadet igen. Man skal forsøge ikke at stresse, og så skal man passe på med at være bange, selvom det er svært. Man skal gøre det man gjorde før skaden og ikke trække sig i tacklingerne. Derfor skal man hellere vente til man er helt klar og så gå til den. Men det er en balancegang.

Har du et godt råd til idrætsudøvere med en korsbåndsskade?

Et godt råd fra mig til spillere med korsbåndsskader, er at være tålmodig, men også at komme i gang med genoptræningen med det samme, selvom det nok gør ondt. Det skal man selvfølgelig koordinere med sin læge og fysioterapeut. Men det er vigtigt at tage hånd om skaden med det samme. Jeg har også haft glæde af at sætte mig grundigt ind i hvad en korsbåndsskade er for en størrelse, samt sparre med andre skadede spillere.

Hvad er din målsætning for sæsonen?

Min målsætning er at komme tilbage til foråret, og kæmpe med om en startplads efter en god opstartstræning efter jul og nytår. Det går godt for os i øjeblikket, så vi håber at kæmpe med om oprykning til 3F Superligaen. Vi tror på os selv og på vores kvaliteter. Personligt glæder jeg mig til at vise klubben og vores fans, at jeg er klar igen, og så glæder jeg mig til at bidrage med mit spil og min erfaring på banen.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.